Betalingsordninger / Egenandeler

Priser for ulike ortopediske hjelpemidler varierer avhengig av om kunden har en gyldig legeerklæring eller ikke. En legeerklæring er en søknad til NAV om økonomisk støtte til utgiftene for ortopedisk hjelpemiddel vi fremstiller til kunden. Det er kun en godkjent legespesialist som kan skrive en legeerklæring.

Proteser

For proteser og ortoser dekker folketrygden fullt ut utgiftene til anskaffelse. Alle hjelpemidler som ikke kommer inn under loven om ortopediske hjelpemidler, dekkes av brukeren eller behandlende institusjon.

Sko/Fotsenger

  • Fotsenger   kr. 460,
  • Ortopediske sydde sko voksne    kr. 685,-
  • Ortopediske sydde sko barn   kr. 415,-

Egenandelen på ortopediske hjelpemidler hvor det foreligger gyldig legeerklæring pr. 01.01.23.

Spesialsko

For speialsko gis en støtte på 1690,-. Egenbetalingen vil derfor variere. Første gang det rekvireres fottøy kan kunden få tilpasset 4 par sko ved behov. Senere inntil 2 par pr. kalenderår. Det gis normalt støtte til 1 par fotsenger pr kalenderår. I noen tilfeller kan det gis støtte til flere par. Dette gjelder for barn i vekst, diabetikere med sårproblematikk og i noen tilfeller der det er ekstra stor slitasje grunnet funksjonsnedsettelsen.

Da reglene for stønad og beløpenes størrelse kan endres, anbefaler vi at du tar kontakt med oss eller NAVs forskrift: F18.04.1997 nr. 336

Kan vi hjelpe deg?

Vi har kort ventetid – ta gjerne kontakt med oss for å høre hva vi kan gjøre for å hjelpe deg.

Timebestilling

Man trenger ikke henvisning fra fastlege for å bestille time hos oss.

Brukeropplevelser

Jeg er veldig fornøyd med den hjelpen og støtten jeg får hos BT Ortopedi. Alltid veldig service innstilte og hjelpsomme. Jeg har fått god hjelp til fotsenger i over 10 år og nå har jeg fått ankelortose. Utrolig hva de får til. Tusen takk for god hjelp.

Ulf E Larsen, spesiallaget ankelortose i prepreg (karbon) + spesialsko og fotsenger

Jeg ble godt mottatt og er fornøyd med servicen. De svarer alltid fort hvis jeg har noen spørsmål og er dyktige fagfolk.

Ole Halvard Brekke, Protesebruker